0 تا 100 مایکروویو چیست + مضرات تشعشعات مایکروویو
همانطور که می دانید، مایکروویو، مایکروویو و اجاق مایکروویو سه کلمه متفاوت هستند که برای یک دستگاه استفاده می شوند. با حرف درست، مایکروویو این روزها جای خود را در همه خانه ها باز کرده است.
جالب است بدانید مایکروویو اختراع بزرگ قرن بیستم است و یکی از لوازم خانگی به حساب می آید که آشپزخانه را تغییر داد. امروزه همه برای انجام کارهای خود عجله دارند و به همین دلیل زمان زیادی ندارند و نمی توانند زمان زیادی را صرف پختن غذای مورد علاقه خود کنند. به همین دلیل، مایکروویو محبوب ترین قرن شد.
اجاق مایکروویو برای پخت غذا با استفاده از تابش الکترومغناطیسی طراحی شده است که اشیا را از داخل گرم می کند. اجاق های مایکروویو برای کارهای وقت گیر مانند یخ زدایی مواد غذایی منجمد، گرم کردن سریع غذا و پخت و پز بسیار مفید هستند و برخلاف اجاق های قدیمی، اجاق های مایکروویو غذا را از داخل می پزند. بهتر است برای آشنایی بیشتر با این وسیله کاربردی وقت را تلف نکنید و به سراغ موضوع اصلی بروید.
مایکروویو چیست؟ چه کسی مایکروویو را اختراع کرد؟ تاریخچه و اصول مایکروویو
دکتر پرسی لی بارون اسپنسر برای اولین بار در سال 1946 متوجه ذوب شدن شکلات در جیب خود در یک پروژه تحقیقاتی راداری شد، زمانی که او در حال آزمایش یک لوله خلاء جدید به نام مگنترون بود. پس از این اتفاق او تصمیم گرفت آزمایش دیگری انجام دهد.
این بار او دانه های ذرت را نزدیک لوله گذاشت و تماشا کرد که ذرت خشک ترک خورده و تبدیل به ذرت بود. آنها به این نتیجه رسیدند که هم ذوب شدن شکلات و هم پختن ذرت به دلیل قرار گرفتن در معرض انرژی مایکروویو با چگالی کم است. دکتر. اسپنسر بر این اساس به آزمایش با غذاهای دیگر ادامه داد، زیرا فکر می کرد که اگر ذرت به این سرعت پخته می شود، چرا غذاهای دیگر را نه.
او یک جعبه فلزی با درب درست کرد تا برق مایکروویو وارد شود. انرژی وارد شده به جعبه نمی تواند خارج شود و میدان الکترومغناطیسی با چگالی بالاتر ایجاد می کند. زمانی که غذا را در جعبه گذاشت و برق مایکروویو را به آن تابید، دمای غذا به سرعت بالا رفت. دکتر اسپنسر چیزی را اختراع کرد که بعدها مایکروویو نامیده شد.
انرژی مایکروویوها توسط واحدی به نام مگنترون با فرکانس 2450 مگاهرتز تامین می شود، یعنی می تواند در یک ثانیه دو میلیارد و چهار میلیون و پنجاه میلیون مولکول بسازد و باعث گرم شدن مولکول های آب شود. .
انواع مختلف مایکروفر
مایکروویوهای رومیزی اولین مایکروویوهایی بودند که وارد بازار شدند. متعاقباً مایکروویوهای گازی و مایکروویو کابینتی به بازار عرضه شدند.
مایکروویوهای رومیزی ارزان هستند و حمل آن آسان است. مزیت این مایکروویوها این است که می توانید هنگام تعویض خانه آنها را با خود ببرید. اجاق گازها و کابینت ها قیمت بیشتری دارند و گاهی قابل حمل نیستند.
مصرف انرژی توسط مایکروویو
توان مصرفی مایکروفر معمولا بین 750 تا 1100 وات است. این مقدار کمتر از آهن است. مصرف کیلووات ساعت حدود 200 کیلووات ساعت است که کمتر از یک فر برقی است. گرم کردن غذا در اجاق مایکروویو 80 درصد انرژی کمتری نسبت به گرم کردن آن با اجاق گاز معمولی مصرف می کند. این موضوع نشان می دهد که اولین مزیت مایکروفر گرم کردن مجدد غذا و طبخ مقدار کمی غذا است.
مزیت مایکروفر نسبت به اجاق معمولی چیست؟
مایکروویو شروع به گرم کردن مواد داخل می کند. دستورالعمل های زیر خدمات لوازم خانگی بوش به شما کمک می کند تا فرآیند پخت و پز در مایکروویو را تمرین کنید.
فرض کنید می خواهید یک کیک را در یک فر معمولی بپزید. کیک ها معمولاً در دمای 180 درجه سانتیگراد پخته می شوند، اما اگر دمای فر به جای 180 روی 350 درجه سانتیگراد تنظیم شود، چه؟ حتی اگر لایه داخلی آن گرم نشود، سطح کیک می سوزد. در یک اجاق معمولی، گرما از سطح بیرونی غذا به سطح داخلی منتقل می شود. همچنین هوای داخل فر گرم و خشک می شود و رطوبت غذا را تبخیر می کند. به این ترتیب سطح بیرونی ظرف یا کیک پخته شده در فر معمولا خشک و داخل آن مرطوب و نرم است.
اجاق مایکروویو برای یخ زدایی غذاهای منجمد مانند گوشت، مرغ یا سبزیجات ایده آل است که می تواند در چند دقیقه انجام شود و یکی از ایمن ترین روش های انجماد است. مایکروویو غذا را بدون اضافه کردن آب یا چربی در مدت زمان کوتاهی می پزد، بنابراین ویتامین های زیادی در آن ذخیره می شود و چربی موجود در آن کاهش می یابد یا به طور کامل از بین می رود.
در مایکروفر برق ۲۲۰ ولت با استفاده از مبدل ولتاژ به برق ۳۰۰۰-۴۰۰۰ ولت تبدیل می شود، سپس مگنترون این ولتاژ را دریافت می کند و امواج مایکروویو را با فرکانس ۲۴۵۰ مگاهرتز تولید می کند.
پس از اینکه مگنترون فرکانس 2450 مگاهرتز را تولید کرد، این امواج از طریق آنتن به داخل فر هدایت می شوند و به در و دیواره اجاق برخورد می کنند.
موجی که از سطوح داخلی فر منعکس می شود و موجی که به داخل فر فرستاده می شود به داخل غذا نفوذ می کند و بر مولکول های آب موجود در غذا تاثیر می گذارد و یا با دیواره ها برخورد می کند و تا زمانی که جذب شود منعکس می شود.
هر مولکول آب به یک مولکول قطبی تبدیل می شود و قطبیت آن 2450 مگاپیکسل در ثانیه تغییر می کند. در جایی از غذا گرما ایجاد می کند و مواد شروع به گرم شدن می کنند.
سولاردام چگونه کار می کند؟
سولاردام چگونه کار می کند؟
علاوه بر سیستم مایکروویو، این نوع مایکروفر یا همان سولارد دارای یک بخاری مخصوص به نام هیتر هالوژن است که نوری مانند نور خورشید از خود ساطع می کند. سرعت بالای انتقال انرژی و قدرت نفوذ از مزایای سولاردام است.
به لطف این امواج می توان سرعت تغذیه را تا 4 برابر افزایش داد و هزینه انرژی را 50 درصد کاهش داد.
وقتی مایکروویو به بشقاب برخورد می کند چه اتفاقی می افتد؟
هنگامی که یک پرتو مایکروویو به یک ماده برخورد می کند، سه اتفاق زیر می تواند رخ دهد:
امواج منعکس می شوند (فلزات با لعاب مناسب، یعنی: فولاد یا کروم)
امواج توسط مواد (مواد حاوی آب در پارچه) جذب می شوند.
امواج از اجسام عبور می کنند (شیشه پیرکس یا پلاستیک مخصوص)
از آنجایی که غذا در حین پخت، بافت آن با آب خیس می شود، بنابراین هنگامی که دستگاه شروع به کار می کند، امواج توسط آب موجود در دستمال جذب شده و غذا گرم شده و پخته می شود.
مایکروویوها از طریق شیارهای داخل فر وارد محیط پخت می شوند. یک سینی گردان یا سینی در وسط فر قرار می گیرد.
امواج مایکروویو نمی توانند از دیوارهای فلزی عبور کنند، اما می توانند به موادی مانند شیشه، سرامیک و کاغذ نفوذ کنند.
مایکروویو ظرف غذا را گرم نمی کند، گرمای تولید شده توسط غذا ظرف را گرم می کند.
مزایای استفاده از مایکروویو
همه چیز در مورد مایکروویو و تشعشعات مایکروویو
با پختن در مایکروویو، عطر طبیعی غذا را حفظ کنید
محافظت از خواص تغذیه ای غذا در حین غذا خوردن
برای آب کردن غذاهای منجمد مانند گوشت، مرغ یا سبزیجات
تمام انرژی مایکروفر برای پخت و پز مصرف می شود و هیچ گرمایی به غذا یا کف فر هدر نمی رود.
سولاردام دارای برنامه های پیش فرض برای پخت انواع شیرینی، دسر، فست فود و غذاهای ایرانی می باشد.
تفاوت بین آشپزی معمولی و مایکروویو چیست؟
در روش سنتی دما به صورت «همرفت» به ماده می رسد. به این ترتیب ابتدا سطح غذا گرم می شود، سپس دما به سطوح دیگر می رسد، اما در سیستم پخت مایکروویو امواج به مواد نفوذ کرده و باعث می شوند غذا از همه طرف به طور همزمان پخته شود.
خطرات مایکروویو
تابش مایکروویو چیست؟
خطرناک ترین لوازم خانگی برای تعمیر مایکروویو که باید بدانید. برای جلوگیری از خطرات مایکروویو، توصیه های ایمنی مایکروویو را به دقت مطالعه کنید و اگر مشکلی با دستگاه دارید، خودتان از مایکروویو استفاده نکنید، بلکه تعمیر دستگاه را به تکنسین ماهر بسپارید.
هرگز مایکروویو و سولاردام را خالی نگیرید.
اگر درب مایکروفر آسیب دیده یا به درستی و ایمن بسته نمی شود، هرگز نباید آن را روشن کنید.
بهتر است هنگام سرویس ماکروویو بوش گرم کردن مایعات در مایکروویو مراقب باشید و هنگام درآوردن از مایکروویو از دستکش فر استفاده کنید.
اگر زمانی که در باز است یا درب فر کاملا بسته نیست روشن می شود و کار می کند، هرگز از آن استفاده نکنید و حتما مایکروفر و فر ال جی خود را سرویس کنید.
از قرار دادن ظروف فلزی، چوبی، کاغذی، ظروف فلزی و ضخیم در زمانی که دستگاه در حالت مایکروویو قرار دارد خودداری کنید و استفاده از ظروف مخصوص مایکروفر خوب است.
فقط از لوازم جانبی مانند دستگیره های بخارپز، قفسه ها، سیخ ها و غیره فقط در قسمت هایی استفاده کنید که با دستورالعمل ها سازگاری دارند. در غیر این صورت دستگاه شما آسیب می بیند.